Engineering en assemblage


3D custom made ontwerp
Onze units worden in samenwerking met onze klanten op maat geproduceerd. Als het P&ID (Piping and Instrumentation Diagram) klaar is, ontwerpen we de units met SOLIDWORKS 3D. Dit geeft de klant een duidelijk beeld hoe de unit bijvoorbeeld wordt gemonteerd en waar alle belangrijke connecties zich bevinden. We kunnen zelfs een filmpje of een exploded view van het 3D-model aan de klant bezorgen, zodat de unit van alle zijden kan worden bekijken en beoordeeld.

Het 3D-model is altijd voorzien van de volledige en gedetailleerde product- en onderdelenlijst en alle apparaat specificaties. Met ons team van gespecialiseerde ingenieurs kunnen we bijna elke unit produceren voor commerciële en industriële toepassing.

Ons engineeringteam heeft het hoogste niveau van kennis en ervaring. We realiseren assemblage van zeer hoge kwaliteit en beschikken over een uitgebreide onderdelenvoorraad, voor een kortere levertijd. Uiteraard beschikken we over onze Ammoniak Academy, gevestigd in Oirschot, voor trainingen en seminars.

Uw voordelen:
– Korte productietijd.
– Snel en professioneel ontwerp.
– Professionele communicatie.
– Altijd up-to-date.
– Ervaren professionals die met u meedenken.
– Duidelijke professionele werktekeningen voor onze assemblage afdeling, waardoor fouten worden voorkomen.
– Ook de mogelijkheid om uw eigen werktekeningen in te sturen.

SCM Ref Assemblage
Onze units worden geassembleerd in de ISO en PED gecertificeerde SCM Ref assemblage faciliteit in Oirschot bij Eindhoven. Uiteraard zijn wij F-gas gecertificeerd.

Onze maximale bouwhoogte is 10 meter. We kunnen in één keer hoge cascade-units produceren. Met onze eigen testfaciliteiten kunnen we onze units veilig onder druk testen. We hebben een afpersingsruimte van 10 x 10 meter. De bediening van die ruimte vindt plaats in een veilige en aparte aangrenzende ruimte, van waaruit alle apparatuur kan worden bediend. In onze overzichtelijke productiehal hebben we 2 overhead kranen met een totale capaciteit van 5 ton en 2 overhead kranen met een capaciteit van 10 ton. We zijn uitgerust met moderne gereedschappen om hoogwaardige units te assembleren. De ruimte wordt geconditioneerd door middel van een luchtbehandelingskast voor koeling en verwarming. Tevens met gescheiden vloerverwarming.

Onze moderne assemblage hal heeft een centraal afzuigsysteem voor rook en giftige gassen. Deze is voorzien van een hoogrendement rookgasfilter. De warme lucht wordt niet naar buiten afgevoerd, maar wordt gezuiverd en weer naar binnen gebracht. Dit bespaart verwarmingscapaciteit. In de zomer wordt de gekoelde lucht op dezelfde manier ook weer naar binnen gebracht en wordt opnieuw energie bespaard. Elke werkplek heeft een eigen las- / hardsoldeerpunt en wordt verkregen via een centrale gas- en zuurstofringleiding. De gastoevoer (buiten opgebouwd) wordt van buiten naar binnen gevoerd waardoor er een extra veilige werkplek ontstaat.

We gebruiken vloeibare stikstof om af te persen en te ‘flowen’. We hebben twee gescheiden ‘roestvrijstalen’ lasruimtes en een ‘stalen’ lasruimtes. Onze werkplaats is uitgerust met mobiele pc-torens, zodat de installateurs de 3D-werktekeningen kunnen raadplegen en bekijken zonder hun werkstations te verlaten. Ons team staat altijd tot uw beschikking. Neem contact op met SCM Ref en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!