product-header

Functies en voordelen


Omarm natuurlijk koudemiddelen:
NH3 is een ideaal koudemiddel voor onze branche vanwege zijn efficiëntie, kosteneffectiviteit en veiligheid. Sterker nog, het draagt aanzienlijk minder bij aan het broeikaseffect. In tegenstelling tot alle andere koudemiddelen, heeft NH3 zelf geen negatieve impact op het broeikaseffect (GWP=0). Vanwege de zeer goede thermodynamische eigenschappen is het energieverbruik veel lager dan bij vele andere koudemiddelen, waardoor ook het milieu minder belast wordt en de exploitatiekosten gunstiger zijn. De SCM REF NH3-chillerlijn – met zijn hoge efficiëntie en ingebouwde veiligheidskenmerken – maakt het ongekend gemakkelijk én veilig om NH3-Chillers toe te passen

Semi-hermetische NH3-compressor:
Geavanceerde semi-hermetische NH3-schroefcompressoren met hoog rendement permanent magneet motoren zijn geïnstalleerd op de SCM REF NH3-Chillers. Ze helpen, samen met vele andere controlemechanismen, storingen aanzienlijk te verminderen en de efficiëntie te verbeteren. De keuze voor een NH3-compressor met open aandrijving is eveneens beschikbaar.

Compacte en robuuste Shell & Plate-warmtewisselaars:
De Shell & Plate warmtewisselaars op de SCM REF NH3-Chillers zijn compact ontworpen en toonaangevend efficiënt voor industriële toepassingen. De volledig gelaste roestvrijstalen platen zijn sterk en betrouwbaar, zelfs in extreme omstandigheden. De gepatenteerde plaatprofielen hebben aantoonbare hoge thermische prestaties. Op de warmtewisselaars zijn dubbele veiligheidskleppen gelast.

Sterk geautomatiseerd controlesysteem:
De SCM REF NH3-chiller heeft ingebouwde veiligheidsmechanismen, aangestuurd door eigen ontwikkelde software. Het geavanceerde regelschema is ontwikkeld door zeer ervaren technici met een rijke praktijkervaring. We maken deze industriële Chillers veilig en gebruiksvriendelijk, zo goed als plug & play. In de meeste scenario’s hoef je alleen maar de koud watertemperatuur te definiëren. Ook een router is geïntegreerd in het elektrische paneel. Gemakkelijke internettoegang is mogelijk via TCP/IP.

Zowel binnen- als buitenunits zijn beschikbaar voor alle modellen:
De SCM REF NH3-Chillers zijn ontworpen voor een breed spectrum van omgevingen en toepassingen en verkrijgbaar in binnen- en buitenopstelling en met een water- of luchtgekoelde condensor. De Chiller met luchtgekoelde condensor wordt als prefab geleverd en zeer eenvoudig te installeren. Een doordacht ontwerp en robuuste kwaliteit zorgen voor een efficiënte werking in extreme weersomstandigheden en omgevingen.

Weerbestendige omkasting voor buiten:
De buitenunits worden beschermd door sterke weerbestendige omkastingen en zijn geschikt voor industriële en maritieme omgevingen. Ze hebben een ingebouwde ammoniakdetector met alarm. Optioneel zijn ook geluiddempende panelen en ATEX uitvoering te verkrijgen.