product-header

Hoofdcomponenten


1

Geavanceerde semi-hermetische ammoniak schroefcompressoren met interne hoogrendement permanent magnetische motor. De constructie is compact en er is geen open-type asafdichting. Dit elimineert het risico op ammoniaklekkage en vermindert de uitvaltijd aanzienlijk. De standaard Chiller-units bieden ook de mogelijkheid voor gebruik van een ammoniakcompressor met open aandrijving. Zie voor details de brochure “SCM Ref Standaard airconditioning & Process Chillers, Open type compressor”.

2

De drietraps olieafscheider is uitzonderlijk efficiënt door het volledige bereik van capaciteit en persgassnelheid, waarbij de afgevoerde olie van de schroefcompressor wordt gescheiden en na afkoeling terug naar de compressor wordt geleid. De minimale hoeveelheid olie die in het koudemiddelcircuit komt, wordt teruggevoerd via een automatisch gecontroleerd ontluchtingssysteem.

3

SCM REF ammoniak Chillers worden gecombineerd met luchtgekoelde of watergekoelde condensors. Luchtgekoelde units omvat twee types, die buiten samen of afzonderlijk kunnen worden geplaatst; de koelunit binnen en de luchtgekoelde condensor buiten. De watergekoelde Chiller is geïnstalleerd als één compacte unit. Buiten geplaatste koelunits worden beschermd door een sterke industriële behuizing. Ze zijn ontworpen om weerbestendig te zijn, geschikt voor industriële en maritieme omgevingen. Explosieveilige afzuigventilatoren worden standaard meegeleverd. Opties als geluidsabsorberende omkasting en interne mechanische koeling zijn beschikbaar.

4

De horizontale of V-shape luchtgekoelde condensors zijn uitgerust met EC-axiaalventilatoren en ontworpen met een geïntegreerde oliekoeling. De Chiller unit is Plug & Play voorbereid voor aansluiting op het speciale condensorframe door robuuste geprefabriceerde leidingen, inclusief flensverbindingen. Dus geen laswerkzaamheden meer ter plaatse.

5

De compacte en robuuste platenwarmtewisselaars zijn ontworpen om te worden geoptimaliseerd voor koelmachinetoepassingen met stabiele thermische prestaties onder verschillende belastingsomstandigheden. Optioneel zijn ze te configureren voor secundaire pompen met constante en variabele snelheid. De gepatenteerde plaatprofielen zijn gebruikt vanwege bewezen hoge thermische prestaties.

6

Het sterk geautomatiseerde besturingssysteem heeft veel ingebouwde veiligheidsmechanismen, die in harmonie werken met een door SMC/SCM Ref ontwikkelde besturingssoftware voor koelunits. Het stroomschema en de functies worden duidelijk weergegeven op een 7 ”LCD-kleuren touchscreen. Het geavanceerde regelschema is ontwikkeld door ingenieurs met jarenlange praktijkervaring om zoveel mogelijk problemen te voorkomen. De koelunits zijn veilig en gebruiksvriendelijk. Een router geschikt voor een bekabelde, wifi- of 4G-internetverbinding is geïntegreerd.