product-header

SCM REF S-Line chiller


SCM Ref, onderdeel van de OEM-divisie van de Beijer Ref-groep, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van units met natuurlijke koudemiddelen. Om te voldoen aan de toenemende vraag naar ultra-low-charge-koelmachines, heeft SCM Ref een unieke S-line NH3-koelmachine ontwikkeld naast de standaard NH3-lijn voor AC- en procestoepassing.

Dus, wat maakt de S line-koelmachine Smart?

Eerst en vooral wordt NH3 gebruikt, een soort natuurlijk koelmiddel dat geen kans heeft op opwarming van de aarde of de ozonlaag aantast. Het is het groenste koudemiddel dat beschikbaar is voor de koeling en de AC-markt. Kies je voor NH3, dan kies je er ook voor om de aarde te beschermen. S line-koelmachines zijn allemaal uitgerust met een zeer efficiënt olieretoursysteem en een 3-traps olieafscheider. Tijdens onze testopstellingen werden ze goedgekeurd en goed bevonden, want ze laten geen sporen van olie achter in de warmtewisselaars.

Het heeft ook een unieke lage vullingsgraad. Bij alle S-lijnkoelmachines is de NH3-vulsnelheid lager dan 10 kg. In veel landen wordt daardoor de veiligheidsregelgeving op NH3 flink versoepeld. Het maakt het werken met een NH3-koelinstallatie een stuk eenvoudiger. De S line-koelmachine kan een dergelijk laag vulpercentage bereiken door gebruik te maken van watergekoelde halfgelaste platenwarmtewisselaars voor NH3-condensatie en oliekoeling. Dit type warmtewisselaars heeft 2 voordelen: kleinere delta T-benadering en eenvoudig onderhoud in geval van waterzijdige vervuiling. We bieden ook V-vormige droge koelers in het pakket. Ze zijn speciaal ontworpen voor S line-toepassingen. Ze hebben een zeer kleine voetafdruk, onafhankelijke droge-koelercontroller, geïntegreerde vochtigheids- en temperatuursensor, hydrofobe vinnen en kamer. In de praktijk hebben ze een veel hoger rendement en zijn ze aanpasbaar aan zeer hoge omgevingstemperaturen, die later zullen worden vermeld.

S line-koelmachines hebben unieke compressoren in het hart. Deze innovatieve schroefcompressoren met dubbele rotor zijn semi-hermetisch afgesloten, waardoor lekkage van de asafdichting volledig wordt geëlimineerd. Binnenin zijn ze uitgerust met PM-motoren met een hoog rendement, die ook bestand zijn tegen NH3-corrosie. Deze compressoren hebben een beter rendement, ook vanwege het rotorprofiel dat is ontworpen voor koeling en exclusief voor deze compressoren is gepatenteerd.

We ontwikkelden en testten een slim ontworpen regelalgoritme op basis van vloeibare gasfractie. Hierdoor kunnen S line-koelmachines op een veel hoger rendement draaien, ongeveer 20% meer dan conventionele NH3 DX-koelmachines. Voor eigenaren en investeerders betekent dit een verlaging van de investering en een kortere terugverdientijd. We hebben ook algoritmen geïmplementeerd om te werken met de capaciteitsregeling van compressoren om een breed capaciteitsbereik mogelijk te maken. Meer is te zien in de capaciteitstabel in bijlage.

Een ander voordeel van het slimme controller-programma van S line is dat het out-of-box master-slave-configuratie mogelijk maakt. Bij productie-uitbreiding, kunnen tot 2 extra S-line-koelmachines worden gekoppeld aan de bestaande “master”-koelmachine. Installateurs kunnen het eenvoudig configureren op het touchscreen. Zo kan de eindgebruiker in zeer korte tijd over een verdrievoudigd koelvermogen beschikken. Het is ook mogelijk om koelmachines met verschillende capaciteiten te combineren om de beste configuratie voor uw piek- en bodemcapaciteit te vinden. Master-slave-configuratie zorgt ook voor een hoge redundantie, wat vooral belangrijk is voor veel industriële toepassingen.

s-line-chille-3

S line kent AC- en Procesmodellen. De AC-lijn heeft een water-/pekeluitlaattemperatuur die kan worden ingesteld tussen +4°C en +10°C, en voor procesmodellen tussen -11°C en -2°C. (voor setpoint buiten het opgegeven bereik, raadpleeg SCM REF BV). Bovendien is een functie voor het verschuiven van het setpoint ingebouwd. Hiermee kan een koelmachine overschakelen naar een ander instelpunt met behulp van een extern ingangssignaal. Op deze manier kan de bediening flexibeler en zuiniger worden gemaakt.

Geconfronteerd met toenemende abnormaal hete zomerdagen, die meestal worden veroorzaakt door het broeikaseffect, is de S line ontworpen voor extreem hoge omgevingstemperaturen, tot 45°C. De S line-koelmachine houdt uw faciliteit koel op de dagen dat u deze het meeste nodig heeft. Een dergelijke hoge tolerantie voor omgevingstemperatuur is mogelijk doordat de adiabatische kamer de droge koelers in staat stelt om met hoge temperaturen om te gaan, die voorheen ondenkbaar waren. Het is ook omdat de ontwerpdruk voor de S-lijn 28/20 bar is; een hogere ontwerpdruk zorgt voor een hogere condensatiedruk en zorgt voor meer veiligheid. Last but not least beschikt de S-Line over een unieke controller-algoritme dat constant de prestaties op de achtergrond bewaakt en optimaliseert.

S line heeft een elektrische kastbehuizing van industriële kwaliteit. Binnenin een Siemens S7 PLC met kleuren touchscreen, samen met een Danfoss frequentieregelaar, om een optimaal deellastrendement te bereiken. De door SCM REF ontwikkelde unieke koelmachinebesturingssoftware is in elke PLC geïnstalleerd. Toegang op afstand wordt mogelijk gemaakt door een slimme router, die kan worden uitgerust met een mobiele simkaart, ethernetpoort of wifi-netwerkadapter. Installateurs en eindgebruikers hebben via gratis software toegang tot de bedrijfsgegevens op hun computers of smartphones. Het is niet nodig om uitgebreide IT-ondersteuning te raadplegen voor taken zoals het instellen van een VPN-verbinding. Alles is klaar voor gebruik..

De behuizing heeft een zeer kleine voetafdruk dankzij het compacte ontwerp van de koelmachine. Trillingsdempers zijn standaard gemonteerd. Door zijn formaat is hij gemakkelijk te verplaatsen met heftrucks. Om het voor installateurs gemakkelijker te maken, kunnen de water-/pekelleidingen aan weerszijden van de koelmachine worden aangesloten. Er zijn diverse opties, ontworpen om aan verschillende eisen te voldoen. Men kan een binnen- of buitenomkasting kiezen, met of zonder geluidsisolatie. Om te voldoen aan internationale regelgeving is vooraf een gasdetector geïnstalleerd, evenals ATEX-ventilatoren voor NH3-afzuiging en temperatuurregeling in de behuizing. Er kan in de omkasting een extra standalone alarmpaneel geïntegreerd worden, maar dit kan ook op afstand.

Tot slot worden deze chillers volgens zeer hoge kwaliteitsnormen gebouwd in de SCM REF werkplaats in Nederland. De complete units zijn gebouwd met volledig gelaste roestvrijstalen leidingen, zelfs voor de dunne signaallijnen. Dit samen met semi-hermetische compressoren zal het risico op lekkage en de noodzaak van onderhoud sterk verminderen. Het frame is beschermd met een C3-laag van industriële kwaliteit tegen metaalcorrosie. De units worden geassembleerd door ervaren ingenieurs, vooraf gecontroleerd in de werkplaats, getest met röntgenstralen en geleverd met PED-certificaat.

Met de SCM Ref S-line vervaagt de grens tussen commerciële en industriële koelmachines. Ze hebben de prestaties, stabiliteit en hoogwaardige componenten van industriële producten. Hun compacte uiterlijk en flexibele capaciteitsbereik is verwant aan hun commerciële broers en zussen.

We zijn ervan overtuigd dat de S-line-koelmachines de oplossing bieden die nodig zijn in verschillende industrieën en dit terwijl ze ons milieu nog vele jaren beschermen.

Capaciteit grafieken