NH3 een economische keuze

Ammoniak is een van de eerste toegepaste koudemiddelen. De exploitatie kosten zijn laag. Het koudemiddel vereist minder energie dan de meeste andere koudemiddelen. Het heeft bijzondere thermodynamische eigenschappen. Dit maakt NH3 tot de beste economische keuzes als koudemiddel.

Momenteel wordt sterk de aandacht gevestigd op “low charge” ammoniak systemen. SCM REF chillers verzekeren een betrouwbare werking met de laagst mogelijke vulling onder alle bedrijfscondities.

Technologische vooruitgang maakt deze koudemiddelverlaging mogelijk. Een voorbeeld hiervan is een unit die water, CO2 of glycol verpompt. Er worden steeds meer low charge units uitgevonden en ontwikkeld.

Deze ontwikkeling is ook goed nieuws voor het milieu. De schade aan het milieu door indirecte emissies neemt af omdat er minder energie benodigd is, en de GWP van nul elimineert elk broeikaseffect door directe emissies. Dit maakt Ammoniakkoeling een zeer duurzame keuze.

SCM Ref Nederland is gespecialiseerd in diverse NH3 units, namelijk:

  • Process Chillers – watergekoeld.
  • Process Chillers – luchtgekoeld.
  • AC Chillers – watergekoeld.
  • AC Chillers – luchtgekoeld.
  • Warmtepompen

SCM Ref is gespecialiseerd in onder andere de productie van NH3 units, maar ook alle Custom made units kunnen door ons ontworpen en geproduceerd worden. Raadpleeg voor meer informatie onze SCM Ref-specialisten of onze onafhankelijke verkoopbedrijven.